Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-03@11:19:35 GMT

برای کارهای سخت و ساده مزد یکسان تعیین نکنیم

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۵۲۳

برای کارهای سخت و ساده مزد یکسان تعیین نکنیم

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، سید ابوالفضل اشرف منصوری در ارزیابی تعیین مزد منطقه‌ای برای کارگران اظهار کرد: اگر منظور ما از مزد منطقه‌ای این باشد که برای هر منطقه از کشور به شکل جداگانه تعیین مزد کنیم امکانپذیر نیست چون تاکنون چنین شیوه‌ای را پیاده نکردیم و پیامدهای آن را مورد ارزیابی قرار نداده‌ایم از طرفی نمی‌توانیم برای برخی نقاط دستمزد بالا و برخی دیگر پایین تعیین کنیم چون ممکن است موجب گسترش مهاجرت از نقطه‌ای به نقطه دیگر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما اگر بخواهیم بر اساس شرایط آب و هوایی نقاط کشور تعیین مزد کنیم امکانپذیر است. مثلا در مناطق جنوب شدت گرما و شرجی هوا و آلودگی محیط برای کارگر مشکلاتی ایجاد می‌کند که باید در حقوق و دستمزد او این موارد تحت عنوان سختی کار یا بدی آب و هوا دیده شود.

لحاظ کردن شرایط و محیط کار در تعیین دستمزد

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: ما طرحی را برای رتبه‌بندی حقوق و دستمزد یک گروه از شاغلین تدوین کردیم و بر اساس آن گفتیم اگر در مناطق گرم مشغول کار باشند این ضریب به آنها تعلق بگیرد و بدی آب و هوا،  استرس ناشی از انجام کار و شرایط پرخطری که ممکن است برای او ایجاد شده باشد را لحاظ کردیم.

اشرف منصوری افزود: ممکن است یک نفر از کارگر ساده به کارگری تبدیل شود که در ارتفاع کار کند و شرایط پرخطری برایش ایجاد شود یا فردی ناچار شود در یک شرایط آب و هوایی بد کاری را انجام بدهد که از ریسک بالایی برخوردار است و در معرض بیماریهای شغلی یا آسیب بیشتری قرار  بگیرد به همین دلیل نمی‌توانیم کار سخت و ساده را به یک شکل درنظر بگیریم و برای آن یک نوع مزد تعیین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در مورد برخی کارها یک نوع پایه دستمزد تعیین می‌شود و این مساله در رضایت شغلی نیروی کار و توجه و تعهد کارگر به کار تاثیر می‌گذارد.

تعیین ضریب حقوق بیشتر برای کارگران مشاغل سخت

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر تدوین شیوه‌نامه و دستورالعمل اجرایی در این زمینه گفت: اگر قرار باشد بر مبنای شرایط کار و منطقه تعیین مزد کنیم باید جزئیاتی که ممکن است برای یک کار به وجود آید مدنظر قرار بدهیم تا افراد اقدام به مهاجرت نکنند. مثلا در عسلویه ضریب کار در شرایط سخت برای کارگران دیده شود. بین کارگری که کارش دفتری است و کل وقتش در محیطی است که معتدل و ایده‌آل است با کارگری که از صبح تا شب پای دکل نفتی ایستاده نمی‌توان مزد یکسانی تعیین کرد. فارغ از حداقل دستمزد باید برای کارگری که در مشاغل سخت یا شرایط سخت مشغول کار است ضریب حقوق بیشتری در نظر گرفته شود.

اشرف منصوری افزود: بزرگترین معضل ما این است که این قوانین و طرح‌ها را به جای اینکه ایرانیزه کنیم از کشورهای دیگر کپی می‌کنیم. شاید مزد منطقه‌ای در کشورهای دیگر جواب دهد و راندمان کار را بالا ببرد ولی تا زمانی که این شیوه‌ها در کشور ما تحلیل و بررسی و کارشناسی نشده نباید اجرا کنیم.

برابر ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار همه ساله میزان حداقل دستمزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف بر اساس درصد نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار تعیین می‌کند. اگر چه در قانون کار اشاره‌ای به تعیین مزد منطقه‌ای نشده اما شرکای اجتماعی می‌توانند برای تعیین حداقل دستمزد به شکل ملی و منطقه‌ای و بر حسب نوع فعالیت یا صنعت به توافق جمعی روی بیاورند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ماده 41 قانون کار مهاجرت مشاغل سخت و زیان آور کارگران قانون کار دستمزد مزد منطقه ای مزد سال 99 حقوق و دستمزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد

اصغر جهانگیر درخواست ابطال مصوبه مزد ۱۴۰۳ از سوی دیوان عدالت اداری گفت: تاکنون سه فقره شکایت به خواسته ابطال بخشنامه مورد سوال به دیوان عدالت اداری واصل شده است که موضوع به معاونت هیات عمومی و هیات‌های تخصصی ارسال شده و پرونده در مرحله تبادل لوایح است که ان‌شا‌الله پس از وصول پاسخ و تکمیل تحقیقات پرونده و نظرات هیات‌های تخصصی بیمه و کار و تامین اجتماعی خواهند داد رسیدگی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایلنا، وی در رابطه با مصوبه مزد سال ۱۴۰۳ و اینکه فعالان کارگری معتقدند که دیوان عدالت اداری با توجه به عدم امضای نمایندگان کارگری در شورای عالی کار و بند‌های این مصوبه باید نسبت به این مساله ورود کرده و آن را ابطال کند، آیا در این خصوص تصمیمی اتخاذ شده است، گفت: دیوان عدالت اداری به عنوان محلی برای حل و فصل دعاوی در محیط جامعه و اداری و کارگری شناخته می‌شود و لذا اگر کسی معتقد است که احجافی بر او صورت گرفته یا تخلف قانونی صورت گرفته است یا تضییع حقی از او شده است باید برای احقاق حقوق خود به دستگاه قضایی و دیوان عدالت مراجعه و طرح شکایت کند و صرف اینکه اعتقاد داشته باشیم که از افراد تضییع حقی شده، اما شکایتی نکنند دیوان مستقلا وارد نمی‌شود.

وی افزود: در این خصوص تاکنون سه فقره شکایت به خواسته ابطال بخشنامه مورد سوال به دیوان عدالت اداری واصل شده است که موضوع به معاونت هیات عمومی و هیات‌های تخصصی ارسال شده و پرونده در مرحله تبادل لوایح است که ان‌شا‌الله پس از وصول پاسخ و تکمیل تحقیقات پرونده و نظرات هیات‌های تخصصی بیمه و کار و تامین اجتماعی خواهند داد رسیدگی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • شگفتی از دستمزد میلیون دلاری بازیکن سابق استقلال
  • پیشنهاد ضد بارسای ناپولی: فکر جدایی را هم نکن!
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • طعنه مدیر بایرن: باز اشتباه نکنیم، رئال را می‌بریم
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد