Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سلیمان پاک سرشت» روز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت آموزی که در محل سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، گفت: آرایش جدیدی در موضوع اعزام نیروی کار به خارج از کشور شکل گرفته است.

وی افزود: پیش از این افراد به کاریابی‌های خارجی معرفی می‌شدند و اعزام انجام می‌شد اما در فضای جدید کشورهای متقاضی تمایل دارند با اتکای به نظام آموزشی خود که در کشور ما فعال است و نظام ارزشیابی که وجود دارد نیرو بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر کار گفت: در واقع نقش دولت به عنوان تسهیل‌گر و مبادله کننده اطلاعات از نظام سلایق حرفه‌ای کشورهای متقاضی برای عمل، اثربخش است.

وی ادامه داد: در این زمینه گفت و گوهایی با کشورهای دیگر انجام دادیم. مهمترین تقاضای آنها این است که بایستی با اطمینان و  تضمین نظام مهارت آموزی،‌ نیروی کار را جذب کنیم.

پاک سرشت گفت: تقسیم کار انجام شده و براساس استانداردهای مورد قبول کشور متقاضی این آموزش‌ها انجام می‌شود و افرادی که این آموزش‌ها را از قبل دارند، ارزشیابی می‌شوند.

وی توضیح داد: اگر به صورت مشخص بخواهم بگویم در مورد کشور آلمان استانداردها را در چهار رشته پرتقاضای آن کشور دریافت کردیم و پس از مبادله و مقایسه با استانداردهای کشورمان متوجه شدیم بخش زیادی از آنها منطبق با استانداردهای ماست و  تفاوت آنها در حجم آموزش بود و آنها معتقدند حجم آموزش باید بیشتر باشد اما به لحاظ محتوا یکی بود.

رئیس سازمان فنی‌ و حرفه‌ای اضافه کرد: لازم بود دوره‌های تکمیلی در این موضوع پیش‌بینی شود و سازمان به حوزه معاونت کارآفرینی اشتغال اعلام آمادگی کرد تا افراد آموزش دیده و کسانی که به تازگی آموزش دیدند را براساس استانداردها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در شرایط جدید و تحت تاثیر شرایط موجود سرعت اقدامات کم شد، اما باز هم ادامه دارد.

معاون وزیر کار گفت: نقشی که برای سازمان فنی و حرفه ای وجود دارد این است که استانداردهای جامعه هدف را شناسایی و صلاحیت افراد را متناسب با آن استانداردها ارزیابی و افراد را معرفی کند.

وی افزود: در سایت معاونت کارآفرینی اشتغال، فرایندی برای اعزام نیرو به کشور آلمانی و کرواسی طراحی شده است. افراد پس از ثبت نام به سازمان فنی و حرفه ای برای دوران آموزش معرفی می‌شوند.  

بیش از ۳۱ هزار دانش آموز سال گذشته آموزش دیدند

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور درخصوص طرح مهارت آموزی دانش‌آموزان، گفت: این طرح ابتدا به صورت آزمایشی انجام شد و سپس به صورت سراسری انجام می‌شود و در ۲۹۰ عنوان در دوره متوسطه در حال انجام است.

وی افزود: هم اکنون به ۵۰۰ عنوان آموزش در سال تکثیر یافته است.

پاک سرشت گفت: در سال تحصیلی گذشته (۱۳۹۸ ـ ۱۳۹۷) ۳۱ هزار و ۲۵۵ دانش آموز در ۲۹۰ حرفه آموزش دیدند.

۴۰ درصد متقاضیان آموزش‌های مهارتی فارغ التحصیلان تشکیل می‌دهند

معاون وزیر کار در خصوص مهارت آموزی دانشجویان و فارغ التحصیلان گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده حدود ۴۰ درصد از متقاضیان آموزش‌های مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور را فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.

وی اضافه کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای در این زمینه همکاری‌هایی را با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شروع کرده است و در ۲۸ دانشگاه مراکزی با عنوان مدیریت مهارت آموزی و مشاوره ایجاد کردیم و مشاوره‌هایی متناسب با رشته تحصیلی و شایستگی‌های شغلی ارائه می‌شود.

به گفته پاک سرشت سال گذشته ۴۱ هزار و ۵۸۷ نفر از دانشجویان مشاوره شغلی دریافت کرده اند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: ۴۲ درصد از کارجویانی که برای مهارت آموزی به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای معرفی می‌شوند بعد از طی دوره آموزش مهارتی، موفق به ورود به بازار کار یا راه اندازی کسب و کار می‌شوند.

۱۲۷ هزار سرباز آموزش مهارتی فراگرفته اند

وی همچنین درباره طرح مهارت آموزی سربازان گفت: از سال ۱۳۹۶ این طرح شروع و سال گذشته ۱۲۶ هزار و ۹۱۲ سرباز دوره مهارتی را طی کردند.

معاون وزیر کار گفت: ۷۰ هزار نفر از سربازان گواهینامه مهارتی دریافت کردند و با توجه به اهمیت این موضوع یک روز را به عنوان مهارت‌ آموزی سربازان نامگذاری کردیم.

وی در پایان درباره برنامه سازمان فنی و حرفه‌ای درباره مهارت‌های جدید در بازار کار، گفت: مهارت‌های جدید مهارت‌هایی هستند که از ناحیه تحولات تکنولوژی و فن‌اوری ایجاد می‌شود.

پاک سرشت افزود: یکی از ماموریت‌ها و برنامه‌ریزی‌های سازمان این است که تحولات و مهارت‌ها را شناسایی کند و امسال نیز با همکاری موسسات علمی معتبر ۱۰ رشته پرمخاطب شناسایی شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فنی و حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۸۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد

خواجه‌ای رییس آموزش و پرورش بافق در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان گفت: سال تحصیلی جدید را با کمبود بیش از ۲۰۰ معلم آغاز کردیم و از طرف دیگر به علت مهاجرپذیر بودن شهرستان به علت وجود معادن، بالاترین تراکم دانش آموزی استان مربوط به بافق است.

او افزود: در سند تحول بنیادین مطرح شده بود که دانشگاه فرهنگیان باید مجددا به نسبت نیروی بازنشسته، نیرو بگیرد، اما متاسفانه این مقوله مغفول مانده و به تبع خروجی بازنشستگی، ورودی نداشتیم. 

خواجه‌ای تصریح کرد: ۶۵ درصد نیرو‌های مقطع متوسطه ما، بازنشستگان هستند. 

او ادامه داد: از ۵۳۰ نفر شرکت کننده آزمون استخدامی، تنها ۵ مرد بافقی شرکت کرده بودند و همین دلیل کمبود نیروی معلم مرد در مفطع ابتدایی است. 

خواجه‌ای خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تا کنون، بالغ بر ۴ میلیارد تومان (از جمله ۷۱۹ میلیون تومان برای هزار صندلی، ۷۶۰ میلیون تومان برای میز و صندلی معلم، ۶۵۰ میلیون تومان برای دستگاه کپی، ۸۰۰ میلیون تومان حصارکشی یکی از مدارس، ۵۰۰ میلیون تومان برای تعمیرات مدارس و..)، از سوی فرمانداری بافق به آموزش و پرورش شهرستان کمک شده است. 

او تصریح کرد: نوسازی مدارس استان تاکنون ۵۵ میلیارد تومان به بافق کمک کرده است. 

رئیس آموزش و پرورش بافق گفت: باتوجه به گفته استاندار در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی، ۲۰ درصد از منابع درآمدی شهرستان و استان باید به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند، اما هنوز اجرایی نشده است. 


او افزود: برای انگیزه دهی به دانش آموزان در تحصیل، در حوزه آموزش در نقطه پیک که سال دوازدهم است درمورد فرصت‌های مطالعاتی، مشاور، روش‌های مطالعاتی و... برنامه ریزی داریم. 

خواجه‌ای بیان کرد: در حوزه پرورش و مشاوره‌ای نیاز ما بیش از اینهاست؛ تنها یک مشاور آقا و سه مشاور خانم در سطح شهرستان داریم و با وجود این، سهمیه‌ای برای ما درنظر گرفته نشده است. 

او ادامه داد: درنظر داریم دوره‌های دانش افزایی روانشناسی، تربیتی و توسعه شخصیتی، برای معلمان برگزار شود تا بخشی از این نیاز برطرف شود. 

رئیس آموزش و پرورش بافق گفت: ۱۰-۱۲ تا از پست‌های اداری ما خالی است و نیروی تخصصی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد